NIEUW: “Hatha-Yoga”

Vanaf 15 oktober gaan we starten met “Hatha Yoga”. Wat is Hatha Yoga? Hatha Yoga is een tak van yoga die bestaat uit een reeks van oefeningen om beheersing te krijgen over de geest en het lichaam. Lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken komen aan bod. Hatha Yoga is een populaire manier om te onthaasten of stress te verminderen, daarnaast merk je ook dat je lichaam soepeler wordt. En Hatha Yoga is voor iedereen geschikt want voor Yoga hoef je niet lenig te zijn, want lenig wordt je daar aan Yoga deel te nemen.

Binnen onze Hatha bijeenkomsten houden we ons bezig met het uitvoeren van houdingen (Asana’s genoemd),
ademhalingstechnieken (Pranayama), cleansing  (Shatkarma),  gebaren (Mudra’s), energetische sloten (Bhanda’s) en meditatie (Dharana). Dit alles om balans te brengen in het lichaam, geest en geeft je energie waardoor we ons zelf transformeren. Heeft u last van stress, nek- of rugklachten? Probeer dan zeker eens een yogales! In een uur doorlopen we verschillende houdingen waarbij het hele lichaam aan bod komt. Daarbij staat een bewuste ademhaling centraal. Dit helpt om zowel lichaam als geest te ontspannen.

Enkele voordelen van yoga zijn o.a. dat u meer energie krijgt en makkelijker ontspant. U ontwikkeld een goede nachtrust, rust in uw hoofd, een lagere bloeddruk, verbeterde ademhaling en een soepel, krachtig en lenig lichaam. Yoga helpt om meer focus te krijgen en ook je intuïtie te verbeteren.
Kortom: je zal nog beter kunnen functioneren in zowel je werk als privé leven.

De lessen starten vanaf 15 oktober (bij minimaal 10 deelnemers) en worden dan elke maandag gegeven door onze Vlaamse Yoga lerares Linsey Arnouts van 19:30 tot 20:30 uur. Linsey is een erkend geregistreerd Yoga lerares (RYT) en heeft veel zin om in Sint Willebrord van start te gaan met de Hatha Yoga lessen. De lessen worden gegeven in Gemeenschapshuis De Lanteern (Dorpsstraat 119 in Sint Willebrord) en de kosten zijn € 80,00 voor 10 lessen. U kunt ook een proefles nemen voor € 5,00. Voor de rest hebt u een Yoga matje nodig, een yoga blok en een yoga riem. Ook handig om zelf mee te nemen is een kussentje en deken. Inschrijven kan per email: m.joosten@skw-willebrord.nl of bij Gemeenschapshuis De Lanteern.