Gemeenschapshuis De Lanteern is al jaren het clubhuis voor diverse clubs en verenigingen in en om Sint Willebrord. We hebben door de hele week heen diverse activiteiten van dansclubs, muziekverenigingen, de EHBO vereniging, bridge en dartclubs, majorettes, vogelverenigingen KBO koersbal en bingo en de weefkring. Ook zijn wij de plek voor de Rabobank en maatschappelijk werk in het dorp. Naast deze activiteiten organiseren we zelf ook diverse activiteiten op wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse basis.

SKW “Open inloop” (13:00 tot 16:30 uur)
Maandag – dinsdag & donderdag – vrijdag
De open inloop voor senioren is een begrip. Op werkdagen mag iedereen kosteloos gebruik maken van de foyer. Geen lidmaatschap, geen entree, geen verplichtingen. Men kan kaarten, darten, krantje lezen, biljarten of gewoon koffie of een biertje drinken aan de bar. Gebruik van het biljart en consumpties zijn voor eigen kosten. LET OP; NIET OP WOENSDAGMIDDAG

SKW Bingo (maandelijks op zondagmiddag)
Overal ter wereld wordt dit spel gespeeld door jong en oud. Bij ons worden 10 rondes gespeeld met originele kaarten (1 t/m 75) en een hoofdronde. Het spel wordt geleid door Ria, Fred en Gerard. Elke eerste zondag van de maand (mits het mogelijk) vanaf 14:00 tot 16:30 uur.  € 7,50 per kaart (€ 12,50 voor twee).  Meer info: kom gewoon lekker langs en de deelnemers kunnen je alles vertellen.

Ria en Fred organiseren voor KBO Sint Willebrord ook Bingo op woensdagmiddag in de Foyer van de Lanteern (13:00 tot 15:30 uur). Meer info: www.kbowillebrord.nl

Alleenstaandenclub “Met moed vooruit” (woensdag van 10:00 tot 11:30 uur)
“Met Moed Vooruit” is een alleenstaanden club gericht op alleenstaande mensen uit Sint Willebrord en omgeving. Onder het genot van koffie of thee word er bijgepraat en ervaringen uit gewisseld rondom actuele onderwerpen die spelen bij alleenstaanden. Meer info: Mevr. Jaantje van Dijk – Snelders (0165-38 33 29)

Meer Bewegen voor Ouderen
Voor senioren is het goed om actief in beweging te blijven voor hun gezondheid, kwaliteit van leven, fysieke fitheid en zelfredzaamheid. Vooral voor de balans, beenkracht en uithoudingsvermogen is 1 a 2 keer meedoen aan een MBvO activiteit ideaal.

“Gym” (Dinsdag van 13:15 tot 14:15 uur)
Naast het sportieve karakter heeft onze gym ook een sociaal aspect. Deelnemers ontmoeten elkaar wekelijks en drinken na de les gezamenlijk een bakje koffie of thee. Alles is op eigen tempo en kunnen. Voor geïnteresseerden bieden we een gratis proefles aan. Meer info: Carola van Sundert (docente). Kosten: € 7,50 per maand

“Volksdans” (Donderdag van 13:00 tot 14:15 uur)
Samen met dansdocente Lianne Langstraat dansen de deelnemers diverse dansen uit alle windstreken van deze aarde. En het woord zegt het al: “Volksdans”, traditionele dansen uit een bepaalde streek op de bijbehorende volksmuziek. Meer info: Kom vrijblijvend langs op donderdagmiddag en vraag naar Lianne Langstraat (docente).

“Hatha Yoga” (Maandag van 19:30 tot 20:30 uur)
Vanaf 15 oktober gaan we starten met “Hatha Yoga”. Wat is Hatha Yoga? Hatha Yoga is een tak van yoga die bestaat uit een reeks van oefeningen om beheersing te krijgen over de geest en het lichaam. Lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken komen aan bod. Hatha Yoga is een populaire manier om te onthaasten of stress te verminderen, daarnaast merk je ook dat je lichaam soepeler wordt. En Hatha Yoga is voor iedereen geschikt want voor Yoga hoef je niet lenig te zijn, want lenig wordt je daar aan Yoga deel te nemen. Kosten: 10 lessen voor € 80,00 (minimaal 10 deelnemers) Meer info: stuur een mail met uw vragen.

SKW Rikken en Jokeren (iedere maandag van 19:00 tot 22:30 uur)
Rikken en Jokeren wordt vooral gespeeld in Brabant en Limburg. Het kaartspel wordt gespeeld met 4 a 5 spelers per tafel. Omdat de regelt per gebied kunnen afwijken wordt er gespeeld volgens de SKW regels die op elke tafel terug te vinden zijn. Bent u niet bekend met het spel maar wilt u het graag leren dan bent u natuurlijk van harte welkom om te komen kijken zodat ook u de volgende keer mee kan spelen met dit gezellige spel. Deelname is € 2,50 p.p. Meer info: kom gewoon lekker langs en de deelnemers kunnen je alles vertellen.

SKW Seniorendans (Dinsdag van 13:30 tot 15:30 uur)
Op dinsdagmiddag organiseert het SKW Sint Willebrord danslessen voor senioren. Dhr. en Mevr. de Jong geven op hun bekende wijze les in o.a. ballroom, latin en country. De meeste deelnemers hebben vroeger ooit les gehad, maar ook al hebt u nooit één voet op een dansvloer gezet dan is seniorendans iets voor u. Momenteel zijn moderne dansen erg populair die ook zeker de revue zullen passeren. Kom vrijblijvend even kijken op dinsdagmiddag. Meer info: Martijn Joosten (0165-38 23 45)