Ons Gemeenschapshuis over vier activiteitenruimtes, een grote zaal, foyer, twee spreekkamers en een twee ruimtes voor kinder- en jongeren activiteiten. Iedere ruimte heeft een multifunctionele karakter voor diverse activiteiten, vergaderingen, trainingen, besprekingen, coaching, repetities, etc. Maar het gemeenschapshuis is ook ideaal voor grotere activiteiten zoals beurzen en conferenties door het combineren van de diverse ruimtes.

De Grote zaal
Deze zaal heeft een oppervlakte van 12 bij 20 meter en beschikt over een groot toneel van 12 bij 7 meter die verbonden is met activiteitenruimte 4. De zaal beschikt over een professionele geluidsinstallatie en over een Multi kabel met twee prikpunten in de zaal (voor en achter) en op het toneel. Onze grote zaal is geschikt voor maximaal 300 bezoekers.

Het Café:
Deze ruimte heeft een oppervlakte van 12 bij 13 meter en beschikt over een professionele biljart met klok en drie wedstrijd dartsborden. Tevens beschikt de ruimte over een geluidsinstallatie(*) met de mogelijkheid tot gebruik van een draadloze microfoon.

Activiteitenruimte 1:
Deze ruimte heeft een oppervlakte van 8 bij 13 meter en beschikt over twee professionele biljarts. Tevens beschikt de ruimte over een geluidsinstallatie(*) die vanuit de ruimtes geregeld kan worden met de mogelijkheid tot gebruik van een draadloze microfoon.

Activiteitenruimte 2 & 3
Deze twee ruimte beschikken over een schuifwand waardoor de oppervlakte van 7 bij 7,5 meter kan worden verdubbelt naar 7 bij 15 meter voor grotere groepen. Tevens beschikken deze ruimtes over een geluidsinstallatie(*) die vanuit de ruimtes geregeld kan worden met de mogelijkheid tot gebruik van een draadloze microfoon.

Activiteitenruimte 4
Activiteitenruimte 4 heeft een oppervlakte van 5 bij 7 meter en is uitermate geschikt voor kleinere groepen en is geschikt als kleedkamer. De ruimte is verbonden met het podium in de grote zaal en beschikt over een eigen wasruimte incl. toilet.

Spreekkamer 1:
Mooi kantoor/spreekkamer geschikt voor 1 tot 8 personen. Voorzien van een kantelraam, ventilatiesysteem, vloerverwarming gelegen in een rustig deel van het pand maar toch centraal zodat de ingang, café en toilet dichtbij zijn. Tevens is het mogelijk om een beamer of flipover bij te boeken.

Spreekkamer 2:
Mooi kantoor/spreekkamer geschikt voor 1 tot 4 personen. Voorzien van een kantelraam, ventilatiesysteem, vloerverwarming gelegen in een rustig deel van het pand maar toch centraal zodat de ingang, café en toilet dichtbij zijn. Tevens is het mogelijk om een beamer of flipover bij te boeken.

Jongerenruimte:
Vooral voor jongeren en jong volwassenen een populaire ruimte. Het heeft de uitstraling van een café incl bar, een goede geluid en licht installatie en voorzien van een eigen WC groep. De ruimte is tegen het gemeenschapshuis aan gebouwd waardoor geluidsoverlast minimaal is. Ook is de zaal inzetbaar als uitbreiding van de grote zaal omdat deze door middel van 3 dubbele deuren aan elkaar is te verbinden.

Kinderruimte:
Deze ruimte bevind zich op de eerste etage (te bereiken door middel van een trap) en is zeer geschikt voor kinderactiviteiten en knutsel/ creatieve activiteiten (geschikt voor ongeveer 10 personen). Heeft een eigen keukenblok met wasbak en beschikt over kastruimte.

Huurprijzen seizoen 2023/2024:
Grote zaal: € 13,50 per uur.
Toneel: € 11,00 per uur.
Ruimte 1: € 11,00 per uur.
Ruimte 2: € 11,00 per uur.
Ruimte 3: € 11,00 per uur.
Ruimte 4: € 9,50 per uur.
Spreekkamer 1: € 9,50 per uur.
Spreekkamer 2: € 9,50 per uur.
Jongerenruimte: € 11,00 per uur.
Kinderruimte: € 11,00 per uur.

Zaterdag tarief alle ruimtes: € 15,00 per uur.
Zondag tarief alle ruimtes: € 17,50 per uur.

Commerciele feesten
De Lanteern is op grond van de Alcoholwet een paracommerciële rechtspersoon. Om oneerlijke concurrentie tegen te gaan zijn er in de APV beperkende voorwaarden opgenomen t.a.v. het verstrekken van alcoholhoudende drank door paracommerciële rechtspersonen. Dit betekent dat er alleen alcoholhoudende drank mag worden verstrekt tijdens bijeenkomsten die te maken hebben met de activiteiten die in onze eigen statuten staan vermeld. De organisatie van een commercieel feest, georganiseerd door een commerciële partij staat niet in onze statuten vermeld. M.a.w. tijdens zo’n feest mag op grond van de APV geen alcoholhoudende drank worden verstrekt. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de Gemeente Rucphen, afdeling vergunningen.

Interesse in één van onze zalen voor een eenmalig/ terugkerend activiteit, vergadering en/of evenement? Klik dan hier om een aanvraag in te dienen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.