“Meer Bewegen voor Ouderen Gym”

Meer Bewegen voor Ouderen is een project wat in Nederland al meer dan 25 jaar wordt gegeven op diverse plaatsen in het land. Ook SKW Sint Willebrord verzorgt in De Lanteern activiteiten m.b.t. MBvO en de gymlessen zijn daar één van. Voor senioren is het goed om actief in beweging te blijven voor hun gezondheid, kwaliteit van leven, fysieke fitheid en zelfredzaamheid. Vooral voor de balans, beenkracht en uithoudingsvermogen is 1 a 2 keer meedoen aan een MBvO activiteit ideaal. Gezondheidszorg en zorgverzekeringen juichen dergelijke activiteiten toe.

Regelmatig bewegen leidt tot een betere conditie, betere doorbloeding, grotere spierkracht en soepelere spieren. Naast het sportieve karakter heeft onze gym ook een sociaal aspect. Deelnemers ontmoeten elkaar wekelijks en drinken na de les gezamelijk een bakje koffie of thee. Maar eerst moeten we wel eerst aan de slag natuurlijk. De les begint wekelijks met een opwarming d.m.v. rondjes lopen, pasjes op de plaats of een dansje. Daarna is het tijd voor spierversterkende oefeningen voor o.a. armen, benen, taille en buik.

De oefeningen worden gedeeltelijk zittend op een stoel in gewone kleding gedaan (sportkleding is dus niet verplicht). Dit alles doet u op eigen tempo en kunnen. En natuurlijk alles op gezellige Nederlandstalige muziek. Voor geinteresseerden bieden we een gratis proefles aan.

Wanneer: Dinsdagmiddag van 13:15 tot 14:15 uur

Kosten: € 7,50 per maand

Meer info: Carola van Sundert (docente) 


Terug naar boven ↑